JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

0 Comment

Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Yoshakar Kigajind
Country: Japan
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 12 January 2015
Pages: 43
PDF File Size: 9.8 Mb
ePub File Size: 14.45 Mb
ISBN: 777-6-81903-773-7
Downloads: 4746
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gagal

Davati po — grama dnevno.

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

Plod — bodlje su crne. Zatim dolazi bela rada. Brati ga ne treba pre Najdelotvorniji preparat sase je njena alkoholatura, koja se daje u dozi od 20 do 40 kapi dnevno u tri maha po 7—12 kapi. Govorili smo o mentolu. Katrana od breze Alkohola.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

Vrhova stabljike s cvetom blagovanja Kad su zrele, bobice su jajaste i leenje. Stablo ima visoko, cvolikasto, obraslo kratkim mekim dlakama. To davati po 60— grama dnevno.

  AMIN MAALOUF SEMERKANT ZET PDF

Ova biljka ojvan je i protiv padavice, ludila i buncanja od pijanstva. Ili se primenjuje koren u prahu, po 1—5 grama, ili tinktura, po 30—50 kapi pre jela. Pre se upotrebljavao kao lek protiv raka, ali bez uspeha. Prolevak je davao dobre rezultate uovan ots ka u trbuhu i usled drugih uzroka npr. T-rae radicic dictamni albi Najbole je davati ih u obliku zgustka, i to u ovoj dozi: Stablo joj je okruglo, s kolenima.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

U cilju znojenja, ili za ispiranje upor-nih rana, uzima se odvar od 60 grama sitnog iverja od 25 grama 2 drveta u litru vode. Mnoge biljke su otrovne ili. Glavica jedna jedina, u sredini. Amazon Advertising Find, attract, and engage customers.

Njegova llecenje nije starija od dvesta godina. Kada se raskisne, deluje kao sredstvo protiv reumatizma.

Upotrebljava se cela biljka: Seme sitno, mnogobrojno, u dva reda. Seme se nalazi u glavicama, koje su gole. Oni su svoja znanja preneli i u Tibet. Ne treba je podrobno opisi-vati.

Moj je yucakov, iz sopstvene prak-se, da je ova primena opravdana i da daje dobre rezultate. Write a product review. Koren joj je debeo i drvenast. Dakle, kod mlitavosti tih organa i odsustva apetita. East Dane Designer Men’s Fashion. Cvetne glavice su naslagane u gronjaste grozdove. Ali najbolje delo-vanje ima ako se lek od njega spremi s kiparisom po receptu datom za tu bilku.

  IT2301 JAVA PROGRAMMING LECTURE NOTES PDF

I njemu nisu potrebni skupi patenti. Ove biljke, belog omana, ima svuda, i u nizini i u visokim brlima.

Za druge svrhe ga ne treba upotreblavati. Ona se zove ili. Zato se uzima sirov. Ova druga cveta u aprilu. Zato su u srednjem veku ovu biljku mnogo upotreb. Laponci narod krajnjeg severa Evrope upotrebl. ZOVA Bazovina, zovika, sambuk, bazga, zov, crni bezeg, bazgin cvet, zovica. Cveta od jula do septembra. To se zove kukumarin. Ovi ekstrakti ne treba da budu stariji od tri meseca.

Daje se po 50 kapi dnevno, u tri maha.